Karamuk, hem taze hem de kurutulmuş olarak satılabilir ve genellikle vişne hoşafı veya üzüm hoşafına benzer içeceklerde, tatlılarda kullanılır. Hafif ekşi ve tatlı bir lezzeti olan bu meyve, aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sunuyor.
Soğuk algınlığına karşı etkili.İltihapları giderici özelliği var.Şeker hastaları için faydalı.Tansiyonu dengeleyip kalp sağlığını korur.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Enfeksiyon ve bakterilere karşı koruyucudur.Karamuk meyvesi, özellikle lösemi hastaları tarafından tercih ediliyor. Çünkü kandaki alyuvarlar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu biliniyor. Ayrıca, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı da kullanımı yaygındır. Bazı araştırmalar, hipertansiyon hastalarının günlük olarak karamuk tüketmesinin kan basıncını dengelemeye yardımcı olduğunu vurguluyor.
DİKENLERİ BİLE ŞİFA DEPOSU
KARAMUK BİTKİSİ NELERDE KULLANILIR?
Karamuk bitkisi sadece meyveleriyle değil, kökleri, dikenleri ve yapraklarıyla da dikkat çekiyor. Kaynatılarak tüketilen meyve, vücutta antikor üretimini destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülüyor. Doğal bir antibiyotik olarak görülen bu bitki, sağlık açısından pek çok yararıyla biliniyor.
Karamuk kökleri ve gövde kabukları kurutulup çay olarak hazırlanabilirken, meyveleri taze ya da kuru şekilde tüketilebilir. Meyveden şurup, hoşaf ve tatlılar yapılabilir. Ayrıca yaprakları, çorbalara veya bulgur pilavına lezzet katmak amacıyla eklenebilir.
Yorumlar kapalı.