1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğada Kendiliğinden Yetişiyor: Köylüler Eldivenle 8 Saatte Topluyor Dikeni Bile Yeniyor

Doğada Kendiliğinden Yetişiyor: Köylüler Eldivenle 8 Saatte Topluyor Dikeni Bile Yeniyor

featured
service

Karamuk, hem taze hem de kurutulmuş olarak satılabilir ve genellikle vişne hoşafı veya üzüm hoşafına benzer içeceklerde, tatlılarda kullanılır. Hafif ekşi ve tatlı bir lezzeti olan bu meyve, aynı zamanda sağlık açısından birçok fayda sunuyor.

Soğuk algınlığına karşı etkili.İltihapları giderici özelliği var.Şeker hastaları için faydalı.Tansiyonu dengeleyip kalp sağlığını korur.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Enfeksiyon ve bakterilere karşı koruyucudur.Karamuk meyvesi, özellikle lösemi hastaları tarafından tercih ediliyor. Çünkü kandaki alyuvarlar üzerinde olumlu etkilerinin olduğu biliniyor. Ayrıca, idrar yolu enfeksiyonlarına karşı da kullanımı yaygındır. Bazı araştırmalar, hipertansiyon hastalarının günlük olarak karamuk tüketmesinin kan basıncını dengelemeye yardımcı olduğunu vurguluyor.

DİKENLERİ BİLE ŞİFA DEPOSU

KARAMUK BİTKİSİ NELERDE KULLANILIR?

Karamuk bitkisi sadece meyveleriyle değil, kökleri, dikenleri ve yapraklarıyla da dikkat çekiyor. Kaynatılarak tüketilen meyve, vücutta antikor üretimini destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülüyor. Doğal bir antibiyotik olarak görülen bu bitki, sağlık açısından pek çok yararıyla biliniyor.

Karamuk kökleri ve gövde kabukları kurutulup çay olarak hazırlanabilirken, meyveleri taze ya da kuru şekilde tüketilebilir. Meyveden şurup, hoşaf ve tatlılar yapılabilir. Ayrıca yaprakları, çorbalara veya bulgur pilavına lezzet katmak amacıyla eklenebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğada Kendiliğinden Yetişiyor: Köylüler Eldivenle 8 Saatte Topluyor Dikeni Bile Yeniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz