1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğadan bedava toplayıp tanesini 15-20 liradan satıyor! Dondurmadan bile çok serinletiyor, bağırsaklara iyi geliyor

Doğadan bedava toplayıp tanesini 15-20 liradan satıyor! Dondurmadan bile çok serinletiyor, bağırsaklara iyi geliyor

featured
service

Doğada kendiliğinden yetişen halk arasında Hint inciri, frenk inciri ve babutsa gibi isimlerle de bilinen dikenli incirin tanesi Adana’da 15 liraya satılıyor. Üzerindeki dikenler temizlendikten sonra buz kalıplarının üzerine koyularak soğutulan dikenli incir, sıcaktan bunalana deva oluyor.

Yıllardır dikenli incir satışı yapan Mesut Yılmaz, “Sezonu 20 TL ile açtık. Şu an tanesini 15 TL’ye veriyoruz. Hormon bulunmayan tek meyvedir diyebiliriz. Doğaldır, böbrek taşlarına, kalbe ve göze de iyi geliyor. Biz de sıcaktan bunalanlara soğuk soğuk ikram ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikenli incir sayesinde serinlediğini belirten müşteri Ömer Yeniay ise “Az önce yedim. Adana sıcağında insana en iyi gelen şey budur. İnsanın içini soğutuyor. İyi geliyor. Bu havada bunu yemezsek Adana bizi öldürecek” dedi.

adanada-dikenli-incir-1.jpg

Kolon kanseri olduğunu ve tedavi sürecinde dikenli incir tüketerek çok faydasını gördüğünü ifade eden Hakan Şenol ise “Dünyanın hormonsuz doğal ve kendi başına yetişen nadir meyvelerinden başında gelmektedir. Dikenli incir her derde deva oluyor. En büyük faydası bağırsaklaradır. Bunu al burada, soydur, eve götür, buzluğa koy. Akşam yemekten önce ve sonra afiyetle ye. Ben kendim kolon kanseriyim. Faydasını gördüm. Ben bir kez yemeye başladığımda 10-12 tane yiyorum” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğadan bedava toplayıp tanesini 15-20 liradan satıyor! Dondurmadan bile çok serinletiyor, bağırsaklara iyi geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz