Foodwatch, Nestlé ve Cristaline’in gıda hilesi yaparak insan sağlığını riske attığını belirtti. Örgüt, bu tür uygulamaların sadece tüketicileri değil, aynı zamanda çevreyi de tehdit ettiğini vurguladı. Daha önce Nestlé, benzer bir suçlamayla iki milyon euro para cezasına çarptırılmıştı; ancak Foodwatch, bu cezanın dev bir şirket için caydırıcı olmadığını savunuyor.
Nestlé’nin ünlü Perrier markası, geçmişte de benzer sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Ürünlerinde dışkı bakterilerine rastlandığı için üç milyon şişe su imha edilmişti. Bu durum, su devlerinin ürünlerinde ne kadar büyük bir ihmalkârlık yapabileceğini gözler önüne serdi.
Foodwatch, Nestlé’nin yasa dışı uygulamalarının yalnızca kirli suyu filtrelemekle kalmadığını, aynı zamanda “doğal kabondioksitli su” olarak piyasaya sürdüğü bazı ürünlere sonradan karbondioksit eklediğini ve arseniği filtrelemek için demir sülfat kullandığını da iddia etti. Tüm bu iddialardan sonra ise Nestle’nin satışlarında düşüş yaşandığı dikkat çekti.
Fransız haber dergisi Mediapart’ın araştırmasına göre, Nestlé’nin yasa dışı uygulamaları yıllardır biliniyordu. Ancak, bir araştırma komisyonu tarafından hazırlanan rapor kamuoyuyla paylaşılmadı. Bu durum, Fransa hükümetinin gizlemekle suçlanmasına neden oldu.
İklim değişikliği ve tarımda kullanılan kimyasallar, dünya genelindeki su kaynaklarını tehdit ediyor. ABD’li bilim insanlarının araştırmaları, şişelenmiş sularda mikroplastiklerin bulunduğunu ortaya koydu. Bu mikroplastiklerin, yasa dışı mikrofiltrasyon yöntemlerinden kaynaklanabileceği düşünülüyor.
Yorumlar kapalı.