1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğan Bekin’den Tarım Arazileri Eleştirisi

Doğan Bekin’den Tarım Arazileri Eleştirisi

featured
service

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanması konusunu gündeme taşıyarak bu uygulamayı eleştirdi.

Bekin, tarımsal amaçlarla kiraya verilmesi öngörülen arazi yönetmeliğinin, tarım sektörünün sorunlarını derinleştireceğini savunarak, “Binbir zorluklarla üretim yapan çiftçimizin emeğinin karşılığını verin, tarlaların boş kalmayacağını göreceksiniz” şeklinde konuştu.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğini eleştiren Bekin, ABD, Çin, Brezilya, Japonya ve Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan uygulamalara atıfta bulunarak, bu ülkelerde ilgili bakanlıkların atıl arazilerin kullanımını teşvik ettiğini belirtti.

Tarım arazilerinin atıl kalmasının nedenlerini vurgulayan Bekin, çiftçilerin yeterli kazanç elde edememesinin bu sorunların başında geldiğini ifade etti. Bekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, çiftçilerin emeklerini karşılık bulması gerektiğini hatırlatarak çağrıda bulundu.

Bekin ayrıca, Sümela Manastırı’ndaki ayinin Lozan Anlaşması hükümlerine aykırı olduğunu belirterek, bu durumu siyasi bir hamle olarak değerlendirdi. Aynı zamanda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın sorumlu davranmaya davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğan Bekin’den Tarım Arazileri Eleştirisi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz