1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğanın şifa deposundan geliyor, eldivenle saatlerce toplanıyor! Bilen aktara koşuyor, dikeninden bile faydalanıyor

Doğanın şifa deposundan geliyor, eldivenle saatlerce toplanıyor! Bilen aktara koşuyor, dikeninden bile faydalanıyor

featured
service

Karamuk, doğada kendiliğinden yetişen ve şifalı özellikleriyle bilinen bir bitkidir. Özellikle yaz aylarında köylüler tarafından özenle toplanan bu bitki, dikenli yapısı nedeniyle toplanması zor bir süreç gerektiriyor. Karamuk meyvelerinin toplanması neredeyse 8 saat sürebiliyor ve bu süreçte köylüler, ellerini korumak için eldiven kullanıyor.

Karamuk, hafif ekşi ve tatlı lezzetiyle dikkat çekiyor ve genellikle vişne ya da üzüm hoşafı gibi içeceklerde ve tatlılarda kullanılıyor. Sağlık açısından birçok faydası olan bu bitki, hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebilir. İşte karamuk bitkisinin sağlık yararları:

Karamuk meyvesi, özellikle lösemi hastaları tarafından tercih edilmektedir. Kandaki alyuvarlar üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı da yaygın olarak kullanılıyor. Araştırmalar, hipertansiyon hastalarının günlük olarak karamuk tüketmesinin kan basıncını dengelemeye yardımcı olabileceğini ortaya koyuyor.

karamuk-faydalari-2.jpg

Karamuk bitkisi, çeşitli şekillerde kullanılabilir. Karamuk kökleri ve gövde kabukları kurutularak çay olarak hazırlanabilirken, meyveleri taze ya da kuru şekilde tüketilebilir. Ayrıca meyvelerinden şurup, hoşaf ve tatlılar yapılabilir. Karamuk yaprakları, çorbalara veya bulgur pilavına lezzet katmak için eklenebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğanın şifa deposundan geliyor, eldivenle saatlerce toplanıyor! Bilen aktara koşuyor, dikeninden bile faydalanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz