Doğu Ekspresi’nden sonra bir müjde daha! Turistik Ankara-Tatvan treni ilk sefere başladı: Herkes gezebilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

22 yılda 57 milyar dolarlık yatırım yapıldığını dile getiren Boyraz, 2002 yılında 10.948 kilometre olan demiryolu ağının bugün 13.919 kilometreye ulaştığını belirtti. 2.251 kilometre hızlı tren ağı inşa edildiğini dile getiren Boyraz, tren olan bölgelerde yalnızca ulaşımın kolaylaşmakla kalmadığını tarihi ve doğal güzellikler içerisinde kültürlerarası bir yolculuk imkanı sunduğunu da söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türkiye’nin turizmde dünyanın en etkili 5 ülkesinden biri konumunda bulunduğunu turizm gelirlerinin 5 milyar dolar seviyesine ulaştığını aktardı. 2028 yılına kadar Türkiye’nin turizm gelir hedefinin 100 milyar dolar olduğunu belirten Alpaslan, Diyarbakır ve Kars ekspresleri gibi dünya çapında turistik rotalara sahip olan Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu vurguladı.

Alpaslan, “Bu noktadan hareketle, Bakanlık olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte Diyarbakır, Tatvan, Çankırı, Karaelmas, Safranbolu ve Zonguldak gibi ürünleri çeşitlendirerek hem iç turizmde hem dış turizmde zenginlik olması açısından dev adımlar atıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Turistik Tatvan Treni 24 Haziran'da Ankara'dan yola çıkıyor

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın da trenlerin “turizm elçisi” olarak misyon üstlendiğini belirterek turistik Doğu Ekspresi’nin dünyanın en güzel rotalarından biri olduğunu söyledi. Yalçın rotanın ülkenin tanıtımına katkı sağladığını söyleyerek Turistik Tatvan Treninde benzer bir misyon üstlenildiğini de aktardı. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Ankara-Tatvan turistik treni ilk seferine başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğu Ekspresi’nden sonra bir müjde daha! Turistik Ankara-Tatvan treni ilk sefere başladı: Herkes gezebilecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz