1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğu Kudüs’te Filistinli Çocuğun Ölümü: Gözler İsrail’in Saldırılarına Çevrildi

Doğu Kudüs’te Filistinli Çocuğun Ölümü: Gözler İsrail’in Saldırılarına Çevrildi

featured
service

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te, Filistinli bir çocuk, taş attığı iddiasıyla İsrail ordusuna bağlı bir keskin nişancı tarafından açılan ateşle hayatını kaybetti.

Filistin’in Kudüs Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Anata beldesinde çalışırken işgal güçleri tarafından vurulan 17 yaşındaki Şadi Visam Şiyha’nın şehit olduğu duyuruldu. Açıklamada, “Anata beldesindeki araba yıkama yerinde çalışırken vurulan Şadi Visam Şiyha, hayatını kaybetti.” ifadelerine yer verildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Anata beldesindeki iş yerinde bulunan Şiyha, İsrail keskin nişancısı tarafından hedef alındı. Hedef alınma gerekçesi, Ayrım Duvarı’nın üstünden İsrail askerlerine taş atması olarak belirtildi. Ağır yaralanan Şiyha, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şadi Visam Şiyha’nın ölümüyle birlikte, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim tarihinden bu yana, İsrail askerleri ve büyük çoğunluğu sivil olan Filistinlilerin hedef alındığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 625’e yükseldi. 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırılarla birlikte, işgal altındaki bölgelerde de gözaltı, baskın ve saldırılarda artış olduğu kaydedilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğu Kudüs’te Filistinli Çocuğun Ölümü: Gözler İsrail’in Saldırılarına Çevrildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz