1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dolandırıcıların ağına böyle düştü: Defalarca para gönderdi! ‘Bana mantıklı gelmişti’ diyerek kurulan tezgahı anlattı

Dolandırıcıların ağına böyle düştü: Defalarca para gönderdi! ‘Bana mantıklı gelmişti’ diyerek kurulan tezgahı anlattı

featured
service

Satıcıya ulaşan Nurcan İbili, fiyatın neden bu kadar ucuz olduğunu sorduğunda, “Ben emlakçıyım, ev sahibim yurt dışında yaşıyor. Eşyalarını satmamı istedi. O yüzden ucuza satıyorum” yanıtını aldı. Ardından link üzerinden alışveriş sitesine yönlendirildi ve siparişi verdi.

İlk olarak 11 bin TL havale yapan İbili, satıcının paranın gelmediğini hata olduğunu söylemesinin ardından şüphelenmeden iki kez daha 11 bin lira havale yaptı. Toplam 33 bin TL gönderen İbili dolandırıldığını anlayınca, şikayette bulundu.

Nurcan İbili, yaşadığı dolandırıcılığı şöyle anlattı:

“Sosyal medya üzerinde bir reklam gördüm. İlanda sıfıra yakın koltuk takımı vardı. O linke tıkladığım zaman beni Whatsapp üzerinden başka bir linke yönlendirdi. Oradan iletişime geçtim, ‘Bu ürün hala satılık mı’ diyerek mesaj gönderdim. Onlar da bana ürünlerin sıfır ayarında olduğunu ve hala satılık olduğunu söylediler.

Bana güvenli internet alışverişi yapabileceğim online bir siteye yönelmemi ve orada param güvende uygulamasıyla alışverişimi yapmamı söylediler. Benim de böyle bir bilgim olmadığı için inandım. Siparişimi verdim. Orada bir IBAN numarası vardı, oraya 11 bin TL havale yaptım. Dekontu da satıcıya gönderdim. Sonra beni bir numara aradı. Online internet alışverişi yapılan siteden aradığını söylediler.

internetten-alisveris-yaptim-dolandirildim-ne-yapmaliyim-7.jpg

Arayan kişi bana, ‘Siparişiniz verilmemiş, hata var. Paranız iadeye düşmüş, 3 iş günü içerisinde hesabınıza iade edilecek’ dedi. Sonra ikinci defa havale yapmamı istedi. İkinci kez havale yaptığımda da yine hata olduğunu ve paranın iadeye düştüğünü belirtti. Üçüncü defa benden 11 bin TL göndermemi istedi. Ben de 3 defa olarak 11 bin TL gönderdim.

Üçüncü sefer de açıklama kısmına ilan numarasını yazdım. Gerekli şartları yaptığım halde yine olmadığını söylediler. Bu sefer şüphelendim. Benden dördüncü kez de havale yapmamı istediler, bir daha havale yapmadım. 3 iş günü sonra para iadesi hesabıma gelmeyince ben o internet sitesini aradım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolandırıcıların ağına böyle düştü: Defalarca para gönderdi! ‘Bana mantıklı gelmişti’ diyerek kurulan tezgahı anlattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz