1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dolandırıcıların hedef aldığı vali, ‘sanal kart’ sayesinde parasını kaptırmadı! Bakın nasıl tezgah kurmuşlar…

Dolandırıcıların hedef aldığı vali, ‘sanal kart’ sayesinde parasını kaptırmadı! Bakın nasıl tezgah kurmuşlar…

featured
service

Vali Çiftçi, şunları söyledi:

“İlimizde kişilere karşı işlenen 10 önemli suça bir göz atacak olursak; hakaret ve tehdit suçları hariç olmak üzere diğer 8 suç türünde bir düşüş olduğunu memnuniyetle ifade edebilirim. Hakaret ve tehdit suçlarında bir artış var. Ama bunun dışında diğer 8 önemli suç çeşidinde bir azalma var.

Bir örnek vereyim. Mesela cinsel saldırı suçlarında yüzde 43 bir azalma var; geçen senenin 9 ayına göre. Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarında yüzde 40, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarında yüzde 32 oranında bir düşüş var. Bunlar kişilere karşı işlenen suçlardan memnuniyetle ifade edebilecek hususlar.

Yine kişilere karşı işlenen 10 önemli suç tipinde geçen sene emniyetimizin ve jandarmamızın birlikte aydınlatma oranları ortalama olarak söylüyorum. Geçen seneki aydınlatma oranları yüzde 98,75 iken bu sene aydınlatma oranlarımız yüzde 99,79 şeklinde.

Geçen seneye göre, bir başka ifadeyle söylemek gerekirse; neredeyse kişilere karşı işlenen suçların tamamını emniyetimiz ve jandarmamız aydınlatmış gözüküyor. Bu da ilimiz açısından memnuniyet verici bir husus.”

Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç tipinde dolandırıcılık hariç diğer 8’inde yüksek oranda düşüş olduğunu belirten Vali Çiftçi, şöyle konuştu:

“Bu sene ilimizde hiç kapkaç olayı olmadı, suçu oluşmadı. Bunun yanında oto hırsızlığı da olmadı. Bunun dışında mesela mal varlığına karşı işlenen suçlarda motosiklet hırsızlığı yüzde 86 oranında bir düşüş kaydetti. Evden hırsızlık yüzde 71 oranında azaldı. Dolandırıcılık suçlarını hariç tuttum.

Senenin başında ilk yaptığım toplantıda geçen seneye göre, dolandırıcılık suçlarında yüzde 137’lik bir artış olduğunu söylemiştim, ilk yaptığımız bilgilendirmede. Bugün itibarıyla geçen senenin 9 ayıyla, bu seneyi karşılaştırdığımızda; bu oran yine geçen seneye göre yüzde 26 oranında yüksek.

Tamamen de önüne geçebilmiş değiliz. Vatandaşlarımızı kandırmaya, tuzaklarına düşürmeye devam ediyorlar. Dolandırıcılık derken özellikle bilişim sistemlerini kullanarak yapılan nitelikli dolandırıcılık var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolandırıcıların hedef aldığı vali, ‘sanal kart’ sayesinde parasını kaptırmadı! Bakın nasıl tezgah kurmuşlar…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz