Döner için devlet desteği çağrısı: Acilen müdahale edilmeli! Yurt genelinde ‘döner kuponu’ dağıtılsın önerisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bild gazetesi, Sol Parti’nin döner fiyatlarında artışın frenlenmesi için devletin 4 milyar euro katkıda bulunması ve herkese Almanya genelinde ‘döner kuponu’ dağıtılmasını önerdiğini yazdı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Sol Parti’nin ekmek arası döner için öğrencilerin 2.50 euro, yetişkinlerin de 4.90 euro ödemelerini, bu rakamların üzerindeki farkın da devlet tarafından karşılanmasını içeren bir ‘Döner Önerisi’ hazırladığı yer alan haberde, Sol Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Gençlik Politikası Sözcüsü Kathi Gebel’in bu sözlerine yer verildi:

“Şayet gençler ‘Olaf (Şansölye Olaf Scholz) döneri ucuzlat’ talebinde bulunuyorsa, bu bir internet şakası değil, aksine bir acil yardım çağrısıdır. Gıda maddelerinin lüks ürün haline gelmesinin engellenmesi için devlet müdahale etmelidir.”

Sol Parti’den yapılan açıklamada, “Almanya’da yılda 1.3 milyar porsiyon döner tüketilmektedir. Eğer devlet fiyat artışının engellenmesi için döner başına 3 euro destek verirse, bu da yıl da 4 milyar euro yapar. Bu yöndeki önerimiz ciddiye alınmalı” denildi.

Almanya’da şu anda ortalama 7.90 euro olan döner fiyatlarının Münih ve Frankfurt gibi kentlerde 10 euro sınırına dayandığına işaret edilirken, enflasyon başta olmak üzere enerji fiyatlarındaki artışın yanı sıra kiraların yükselmesi nedeniyle dönercilerin de fiyatları artırmak zorunda kaldıkları belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Döner için devlet desteği çağrısı: Acilen müdahale edilmeli! Yurt genelinde ‘döner kuponu’ dağıtılsın önerisi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz