Down sendromlu öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen tutuklandı: 1 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramankazan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, 24 Mayıs’ta Kahramankazan Özel Eğitim Uygulama Okulu 10/A sınıfında orta ağır zihinsel engelliler sınıfı öğrencisi Berat Ü. eve vücudunda morluklarla geldi. Durumu fark eden anneannesi kimin yaptığını sordu. Berat Ü. de “Hoca yaptı” diye cevap verdi.

Bunun üzerine anne Seray Cengiz okul yönetimini arayarak olay hakkında bilgi istedi. Okulun müdür yardımcısı, Berat Ü’nün sınıf akadaşıyla sürtüşme yaşadığını vücudundaki morlukların da bu yüzden olduğunu ifade etti.

Kahramankazan Devlet Hastanesinden darp raporu alan Cengiz, sorumlular hakkında şikayetçi oldu.

Savcılık, okulun güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra öğretmen Mücahit Mert H’nin down sendromlu Berat Ü’ye şiddet uyguladığını tespit etti. Bunun üzerine öğretmen tutuklandı.

Mücahit Mert H. hakkında “beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı basit yaralama” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

İddianame, Kahramankazan 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Berat Ü’nün sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerin önünde darbedildiğine ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de dava dosyasına girdi.

Öğretmen Mücahit Mert H.’nin down sendromlu çocuğu omuzlarından tutarak zorla sandalyeye oturtup bacaklarına bastığı ve yumruk attığı anlar görüntülere yansıdı.

Görüntülerde, Mücahit Mert H’nin, direnen Berat Ü’yü sandalyeden yere fırlattığı ve koridor boyunca yerde sürüklediği anlar da yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Down sendromlu öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen tutuklandı: 1 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz