Eğer çiftler arasında takılar konusunda bir anlaşma varsa, bu anlaşma geçerli olacak. Anlaşma yoksa, o bölgenin örf ve adetleri göz önünde bulundurulacak. Takı, kimin üzerine takıldıysa o kişiye ait olacak.
Eğer takı belirli bir cinsiyete özgü ise, o cinsiyete uygun olarak karar verilecek. Takının cinsiyeti belirlenemiyorsa, bilirkişi incelemesi yapılacak.
Eğer takılar ortak bir kasaya atıldıysa, takının cinsiyetine göre karar verilecek. Belirlenemiyorsa, ortak mal olarak kabul edilecek.
Araştırma: Evli erkekler bekarlardan daha sağlıklı yaşlanıyor
Uzmanlara göre, bu karar, çiftler arasında daha adil bir paylaşım yapılmasını sağlayacak. Takılar konusunda ortaya çıkan hukuki sorunların önüne geçecek. Çiftlerin kendi aralarında yaptıkları anlaşmalara önem verecek.
Avukat Buket Nurşah Tekışık, yeni kararın önemini vurgulayarak, “Erkeğe takılan takılar da dahil olmak üzere kadına ait olduğu yönündeki görüşünü Yargıtay 4 Nisan itibarıyla değiştirdi. Yeni içtihata göre, öncelikle bakılması gereken husus, taraflar arasında anlaşma olup olmadığıdır” dedi.
Yargıtay’ın bu yeni kararı, düğünlerde takılan altınların mülkiyetine ilişkin uzun süredir devam eden tartışmalara nokta koyuyor. Bu karar, hem çiftler hem de hukukçular için önemli bir adım.
Yorumlar kapalı.