1. Haberler
  2. Gündem
  3. Düğünde takılan takılar damadın mı, gelinin mi? Yargıtay tartışmalara son noktayı koydu

Düğünde takılan takılar damadın mı, gelinin mi? Yargıtay tartışmalara son noktayı koydu

featured
service

Eğer çiftler arasında takılar konusunda bir anlaşma varsa, bu anlaşma geçerli olacak. Anlaşma yoksa, o bölgenin örf ve adetleri göz önünde bulundurulacak. Takı, kimin üzerine takıldıysa o kişiye ait olacak.

Eğer takı belirli bir cinsiyete özgü ise, o cinsiyete uygun olarak karar verilecek. Takının cinsiyeti belirlenemiyorsa, bilirkişi incelemesi yapılacak.

Eğer takılar ortak bir kasaya atıldıysa, takının cinsiyetine göre karar verilecek. Belirlenemiyorsa, ortak mal olarak kabul edilecek.

Araştırma: Evli erkekler bekarlardan daha sağlıklı yaşlanıyor

Uzmanlara göre, bu karar, çiftler arasında daha adil bir paylaşım yapılmasını sağlayacak. Takılar konusunda ortaya çıkan hukuki sorunların önüne geçecek. Çiftlerin kendi aralarında yaptıkları anlaşmalara önem verecek.

Avukat Buket Nurşah Tekışık, yeni kararın önemini vurgulayarak, “Erkeğe takılan takılar da dahil olmak üzere kadına ait olduğu yönündeki görüşünü Yargıtay 4 Nisan itibarıyla değiştirdi. Yeni içtihata göre, öncelikle bakılması gereken husus, taraflar arasında anlaşma olup olmadığıdır” dedi.

Yargıtay’ın bu yeni kararı, düğünlerde takılan altınların mülkiyetine ilişkin uzun süredir devam eden tartışmalara nokta koyuyor. Bu karar, hem çiftler hem de hukukçular için önemli bir adım.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düğünde takılan takılar damadın mı, gelinin mi? Yargıtay tartışmalara son noktayı koydu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz