1. Haberler
  2. Gündem
  3. Düğünlerde bir dönem sona eriyor: Bakanlık’tan flaş gram altın kararı

Düğünlerde bir dönem sona eriyor: Bakanlık’tan flaş gram altın kararı

service

‘Bakanlık Tarafından Yayımlanan Yeni Genelge’, değerli maden imaliyle alakalı ehemmiyetli ayrıntıları kapsıyor. Yeni tertip etmeye göre, basılı değerli madenlerin yapımında dikdörtgensel biçimin kullanılması koşulu getirildi. Altın imali en az 1 gram, en fazla 100 gram olarak tanımlanırken; gümüşlerin en az 50 gram, en fazla 500 gram; platin ve paladyumların ise en az 2,5 gram, en fazla 250 gram ağırlığında üretilebileceği açıklandı.

Daha evvelki tertip etmelerde basılı altınların minimum imal hududu 0,5 gram olarak tanımlanmıştı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni genelgesi, sektördeki altın imalinin niteliğini ve standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

Bakanlık yetkilileri, genelgenin emelinin, değerli madenlerin yapımında daha sağlam ve emin bir esasın oluşturulması olduğunu belirtti. Yeni tertip etmenin aynı zamanda sektöre rekabetçi bir ivme kazandırması ve imal niteliğinin artırılması amaçlandığı ifade edildi.

Genelge, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanarak tüm sektör hissedarlarına duyuruldu. Sektör temsilcileri ve uzmanlar, bu adımın Türkiye’nin değerli madenler sektöründeki beynelmilel konumunu kuvvetlendireceğini ve ülke ekonomisine pozitif tesirler sağlayacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düğünlerde bir dönem sona eriyor: Bakanlık’tan flaş gram altın kararı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz