1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dumlubaba Yaylası’nda Zorlu Göçer Yaşamı

Dumlubaba Yaylası’nda Zorlu Göçer Yaşamı

featured
service

Erzurum’un 2 bin 600 rakımındaki Dumlubaba Yaylası, göçerlerin gündelik yaşamında zorluklara sahne oluyor. Farklı şehirlerden gelen göçer aileleri, yaz aylarında geniş meralarda binlerce hayvanını otlatmak için çadırlarda konaklıyor.

Bu yıl zirvede hayvanlarını otlatan göçerler, özellikle artan yağışlar nedeniyle zor günler geçiriyor. Yüksek rakımda bulunan çadırlarda konaklayan ailelerin çocukları, hem ailelerine yardımcı oluyor hem de yaylada bulunan kreş çadırında çeşitli etkinlikler düzenleyerek vakit geçiriyor.Göçerler, günlük hayvan sağımı yapıyor.

Hergün iki defa sağım işlemi gerçekleştiren göçerler, otta bulunan zenginlikle hayvancılığın devamlılığını sağlıyor. Yakutiye Belediyesi’nin desteğiyle Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, yaylada yaşayan yaklaşık 400 göçere sağlık taraması gerçekleştirdi. Bu kontrol kapsamında kadınlara ve çocuklara yönelik çeşitli sağlık hizmetleri sunuldu.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelen Halil İbrahim Bozkoyun, yaşamlarının zorluklarını ifade ederek, “Yağmurlar, günlük hayatımızı adeta çileye dönüştürüyor. Dumlubaba Yaylası hayvanlar için mükemmel bir yer. Otu, suyu ve serinliği açısından ideal.” dedi.

Boskoyun, haziran ayında başladıkları göç sürecinin sonunda ekmek parası kazanmak için tüm zorluklara katlandıklarını belirtti. “Her şeyi geride bırakıp geliyoruz. Aile özlemi duyuyoruz ama işimizi yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erzurum’un 2 bin 600 rakımındaki Dumlubaba Yaylası’nda konaklayan göçerlerin günlük yaşamı zorlu geçiyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelip yaylada kurdukları çadırlarda konaklayan göçerler, yaz aylarında geniş meralarda binlerce hayvanını otlatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dumlubaba Yaylası’nda Zorlu Göçer Yaşamı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz