1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünya Barış Günü’nde Bakan Tunç’tan Kritik Açıklamalar

Dünya Barış Günü’nde Bakan Tunç’tan Kritik Açıklamalar

service

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, geçmişte farklı inançlardan insanların barış içerisinde yaşadığı Filistin’in, günümüzde kan ve gözyaşıyla dolduğuna dikkat çekti.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, barışın insanlığın en büyük ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı. Tunç, tüm insanlara eşit saygı ve hoşgörü gösterilmesinin barışın sağlanmasında temel bir unsur olduğunu belirtti. Demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerlerin göz ardı edilmesinin ciddi tehditler oluşturduğunu ifade etti.

Filistin’de yaşanan insani krize de değinen Bakan Tunç, yaklaşık bir yıldır İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiğini belirtti. Tunç, 41 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralı sayısının 100 bini bulduğunu kaydetti.

Tunç, birçok ülkenin bu duruma kayıtsız kaldığını ve yaşanan acılara duyarsız olduğunu dile getirdi. “Kan gölüne dönen Gazze’de masum siviller katliama uğrarken, dünyada barıştan söz etmek mümkün değildir” dedi.

Bakan Tunç, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde adaletsizliklere karşı durmaya ve seslerini yükseltmeye kararlı olduğunu vurguladı. “Daha adil bir dünya mümkün” anlayışıyla, barış için atılacak adımlara devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Barış Günü’nde Bakan Tunç’tan Kritik Açıklamalar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz