1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünya Çapında Mücadele! İşte Son Yılların En Büyük Orman Yangınları

Dünya Çapında Mücadele! İşte Son Yılların En Büyük Orman Yangınları

featured
service

Bununla birlikte iklim değişikliği, yangınların hem sıklığını hem de şiddetini artırarak Avrupa’dan Amerika’ya Amazon’dan Sibirya’ya kadar birçok bölgedeki yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Yangınlar doğrudan insan yaşamını tehdit etmenin yanı sıra ekosistemlere, biyoçeşitliliğe ve hava kalitesine de ciddi zararlar veriyor.

Avustralya’nın güneydoğusunda 2019’un sonlarında başlayan ve 2020’nin başlarına kadar devam eden orman yangınları, dünya tarihindeki en büyük orman yangınlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Avustralya Ulusal Doğal Afet Düzenlemeleri Kraliyet Komisyonu tarafından 2020’de yayımlanan rapora göre, “Kara Yaz” olarak adlandırılan bu yangınlarda yaklaşık 24 milyon hektardan fazla alan kül olurken, 3 bin 500’den fazla ev harap oldu. Yangınlar nedeniyle Mallacoota, Cobargo gibi kasabalar tahliye edildi. Milyonlarca hayvanın telef olmasına neden olan bu yangınlar, ekosistem üzerinde kalıcı hasarlar bıraktı.

Rusya’nın Sibirya bölgesinde 2021’de çıkan yangınlarda yaklaşık 18 milyon hektar alan zarar gördü. Yoğun duman, Kuzey Kutbu’na kadar ulaştı ve dünya genelinde hava kirliliğini artırdı.

Yakutistan bölgesinde ise temmuz ayında çıkan 107 yangın, 331 bin hektar alanı kül etti. Bölgede acil durum ilan edildi. Rusya devlet orman ajansı, 20 bölgede 222 ayrı yangınla başa çıkmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Brezilya’da Amazon Ormanları’nda 2019 ve 2020 yıllarında çıkan ve 2,2 milyon hektarlık alanı etkileyen yangınlar, bölgedeki ekosistem üzerinde büyük yıkıma neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Çapında Mücadele! İşte Son Yılların En Büyük Orman Yangınları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz