Yaklaşık 1000 dekarda açık ve kapalı sahada dut yetiştirdiklerini söyleyen Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, “Çiftçimizden 80 ile 100 liradan alınıyor. Dekardan 2,5 ton toplamda 25 bin ton üretimimiz var. Yoğun işçilik gerektiriyor. Ailesi kalabalık olan, kendileri toplayanlar para kazanıyor” dedi.
Bölgede ürün yetiştiren Halise Sarıçalık da, 5 yıl önce domates ve çileğe alternatif olarak karadut yetiştirmeye başladığını söyleyerek, “Dut hasadımız ocak ayının 5’inde başladı. Bu üçüncü hasadımız. Artan maliyetlerden dolayı 5 yıl önce karaduta yöneldik. Çok hassas bir meyve, toplarken ezmememiz lazım. Yurt içinde İstanbul’a Ankara’ya, yurt dışında ise Irak, Libya, Mısır ve Katar’a gidiyor. 130 liradan başladık bu sene. Tanesi 2,5 liraya geliyor. Dış devletlerde ‘aşk meyvesi’ olarak geçiyormuş. Şu an talep çok fazla. Satışında hiçbir sıkıntı çekmiyoruz. Hasattan ve talepten memnunuz. Tamamen doğal, organik yollarla yetiştiriyoruz. İsteyen herkese tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
İlk hasattan oldukça memnun olduklarını ve ürünleri satma konusunda bir sıkıntıları olmadığını belirten bir diğer üretici Arzu Kaçmaz da, “Karadutlarımızın hasadına başladık. Küçük paketler olarak satıyoruz, içerisinde 35- 40 tane oluyor. Şu an dutta ilk hasat ve fiyattan çok memnunuz. Ürünü satma sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.
Yorumlar kapalı.