Dünya yarından itibaren ‘cepten’ yemeye başlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın sunduğu 1 senelik natürel kaynağın insanlar tarafından kullanımını ölçerek o seneye ait Dünya Limit Aşım Günü’nü hesaplayan Küresel Ayak İzi Ağı GFN, 2023 senesine ait natürel kaynakların 2 Ağustos haysiyetiyle tükendiğini açıkladı.

Gezegenin sunduğu natürel kaynaklar bir sene bitmeden tükendi. İnsanlar tarafından kullanımı ölçülerek hesaplanan Dünya Limit Aşım günü bu sene 2 Ağustos olarak tanımlanırken bu senenin kaynaklarını 214 günde harcayan dünya, yarından itibaren gelecek seneden borçlanacak.

İklim farklılığı, dünya popülasyonunda yaşanan çoğalış, ormansızlaşma ve kentleşme gibi etmenler natürel kaynakların her geçen gün daha süratli tükenmesine yol açıyor.

Buna göre, kaynaklarını 214 günde harcayan dünya, 3 Ağustos’tan itibaren gelecek senenin kaynaklarını kullanmaya başlayacak.

GFN tarafından 1961 senesinden bu yana kaydolunan bilgiler ışığında ilk küresel aşım, kaynakların 25 Aralık’ta tükendiği 1971’de saptandı. Kovid-19 salgını sebebiyle natürel kaynak kullanımında eksilme görülen 2020 seneyi hariç, küresel limit aşım günü hemen her sene bir evvelkinden daha erken bir tarihe geriledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya yarından itibaren ‘cepten’ yemeye başlayacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz