Dünyada 2 tane Türkiye’de 1 tane var! Cadı Kazanı’nı gören büyülenip kalıyor! Dünyanın en tehlikelisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de sadece tek bir yerde bulunan bu şelale türü Cadı Kazanı olarak biliniyor. Hala oluşumunu sürdüren oyuklar görülürken dünyada örneği olan ikinci şelale ise Kanada’nın Jasper şehrinde Maligne Kanyon’u içerisinde bulunan Maligne Şelalesi olarak biliniyor.

Cadı kazanı şelaleleri dünyadaki en tehlikeli şelaleler arasında yer alıyor oluşumları ise hala devam eden şelale türleri olarak biliniyor. Düzce’de bulunan bu Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikleri de içerisinde barındırıyor Yer yer Anıt ağaçlarında İçerisinde bulunduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahip bu yer Türkiye’nin tescil edilen ilk tabiat anıtlarından biri olarak bilinmektedir.

500 metre dere boyunca anıt ağaçlar, 3 adet şelale bir de cadı kazanı adı verilen bir bölüm bulunmaktadır. Ağaçların arasında şiddetli bir şekilde akan sular büyük köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde bulunan derin kayalıkların arasında kaynamaktadır. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ileriden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürüyor.

Samandere Şelalesi'nde renk cümbüşü havadan görüntülendi - Haber 1

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı koruma altına alınan doğal bir varlıklar arasında yer alıyorç Zengin bitki örtüsü ile birlikte su sesi ile bütünleşen bölge mesire ve piknik alanları ile birlikte Doğa yürüyüşü parkurları kamp alanları, orman içi dinlenme tesisiyle muhteşem bir doğal ortam oluşturuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyada 2 tane Türkiye’de 1 tane var! Cadı Kazanı’nı gören büyülenip kalıyor! Dünyanın en tehlikelisi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz