1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünyada sadece 2 ülke üretiyordu! Türkiye de aralarına katıldı: Yerli ve milli silah dakikada 600 mermi atıyor

Dünyada sadece 2 ülke üretiyordu! Türkiye de aralarına katıldı: Yerli ve milli silah dakikada 600 mermi atıyor

featured
service

Thunderbold Çift Namlulu Deniz Topu ile Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya’nın ardından dünya genelinde deniz topu üreten üçüncü ülke konumuna geldi. 740 mermi kapasiteli, 5.5 ton ağırlığında bu dev toplar, Deniz Kuvvetleri envanterine alındıktan sonra dost ülkelere de ihraç edilecek.

Bursalı sanayi markası Ermaksan, 60 yıllık üretim tecrübesiyle tamamen yerli kaynaklarla geliştirdiği Thunderbold Deniz Topu’nu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda sergiledi. Üretiminde kullanılan yüksek teknolojiler, birçok ülkenin dikkatini çekti.

Thunderbold Deniz Topu, 12.600 metre menzil kapasitesine sahip ve dakikada 600 mermi atabilme özelliği taşıyor. 40 mm çapındaki bu deniz topları, hücumbotlar, sahil güvenlik gemileri, karakol gemileri ve fırkateynler için özel olarak tasarlandı. Güverte altı ve güverte üstü modelleri ile iki farklı yapıda üretiliyor.

dakikada-600-mermi-atabilen-deniz-topu-2.jpg

Thunderbold, Deniz Kuvvetleri envanterine girdikten sonra ihracatına başlanması bekleniyor. Şu anda dost ve müttefik ülkelerden büyük bir talep oluştu. Sipariş alımı için atış testlerinin ve envanter kaydının tamamlanması gerekiyor.

Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Türkiye’nin savunma sanayisindeki hızlı gelişmelere dikkat çekti. Yüksek teknolojiyi odağına alarak ürettikleri savunma sanayi ürünlerini yurtiçi ve yurtdışındaki sektör temsilcileriyle buluşturduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyada sadece 2 ülke üretiyordu! Türkiye de aralarına katıldı: Yerli ve milli silah dakikada 600 mermi atıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz