1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünyada sadece 8 tane bulunuyor biri de Türkiye’de yer alıyor! Herkes bu güzelliği görmek için sıra bekliyor

Dünyada sadece 8 tane bulunuyor biri de Türkiye’de yer alıyor! Herkes bu güzelliği görmek için sıra bekliyor

featured
service

Çanakkale’nin Dalyan köyünde yer alan ve yüksek orandaki tuz içeriği ile bazı noktalarında kırmızıya çalan pembe göl oldukça dikkat çekici bir yapıya sahiptir. Üstelik gölün kalp şeklini andıran yapısı da halk arasında kalpli göl olarak anılmasına neden oluyor. Bu göl eski bir yerleşim yeri olan Alexandra Troas Antik Kenti’nin bir parçası konumunda yer almaktadır.

Büyük bir ilgi ile karşılanan gölün renginin pembe olmasının sebepleri arasında güneş ışınlarının açısı ve yoğunluğu gelmektedir. Ürün yüksek orandaki tuzluluk seviyesi sıcaklık ile temas ettiğinde pembe bir rengi ortaya çıkarıyor. Gölün içerisinde bu rengin oluşmasını sağlayacak alg ve bakterilerin yer alması pembe bir rengi de beraberinde getiriyor.

Göle pembe rengini veren algler özellikle sıcaklığın ve tuz oranının arttığı yaz dönemlerinde kırmızı renkli beta karoten adlı bir madde üretimi gerçekleştiriyor. Aynı dönem içerisinde Halo bakteriler de fazla ürediğinde gölün rengi tamamen pembeye dönmektedir. Yaz aylarının sıcak etkisi de göz önüne alındığında beta karoten üretimine gerek kalmaksızın kırmızı ve pembe renkler göze çarpmaktadır.

Bilim insanları Çanakkale'deki "Kalpli Göl"de yeni tür mikroorganizmalar keşfetmeye çalışıyor

Bozcaada manzaralı Ezine Dalyan köyünü ziyaret ederek sevdiklerinizle birlikte bu manzaranın tadını çıkarabilir bu gölü doyasıya izleyebilirsiniz. Pembe Göl ya da Kalpli Göl isimlerinin yanı sıra halk arasında Tuz Gölü olarak da anılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyada sadece 8 tane bulunuyor biri de Türkiye’de yer alıyor! Herkes bu güzelliği görmek için sıra bekliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz