1. Haberler
  2. Gündem
  3. Duyan akın akın koştu! Vatandaş zor alıyordu, pazarda tanesi 5 Euro’ya satılan meyveyi bedava dağıttı

Duyan akın akın koştu! Vatandaş zor alıyordu, pazarda tanesi 5 Euro’ya satılan meyveyi bedava dağıttı

featured
service

Ejder meyvesinin pazardaki tanesi 5 Euro’ya kadar satılırken, üreticiler toptancılara kilosunu 40-50 liradan vermeye çalışıyor. Manavgat Gündoğdu Mahallesi’nde Ejder meyvesi yetiştiren Kamil Arıkan, “Pazarda tanesi 5 Euro’ya kadar satılırken, üreticiden kilosunu 40-50 liraya almaya çalışıyorlar. Bu fiyattan onlara vermektense bedava vatandaşa dağıtırım” şeklinde konuştu.

Arıkan, geçen hafta topladığı 2 bin adet Ejder meyvesini Manavgat Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara ücretsiz olarak sundu. Arıkan, alıcıların kendisine 30 lira önerdiğini, ancak daha iyi bir teklif almadığını belirterek, “Ben de üretici kazanmayacaksa kimse kazanmasın diyerek bedavaya vatandaşlara dağıtma kararı aldım” diyerek bu kararını aldığını ifade etti.

Ejder meyvesinin yetiştirilmesiyle ilgili sorunlara dikkat çeken Ali Yılmaz, “Bugün burada üretici arkadaşlarımızla birlikte kanayan yaramızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Konuya bir örnekle başlamak istiyorum. Ülkemizde yakın zamana kadar araba üretilmediği için yabancıların ürettiği arabaları alıyorduk. Geçen yıldan itibaren kendi ürettiğimiz aracımızı kullanmaya başladık. Gurur duyduk, mutlu olduk. Birçok arkadaşımız kullandığı Avrupa arabaları satıp yerli araba aldı” dedi. Yılmaz, üreticilerin büyük kredi borçları altında çalıştığını ve sadece satış ve pazarlama desteği istediklerini belirtti.

Kamyonetle dağıtılan 2 bin Ejder meyvesi, vatandaşlar ve yoldan geçen turistler tarafından büyük ilgi gördü ve kısa sürede tükendi. Üretici Arıkan, bu hareketle hem tüketicilere hem de yetkililere fiyatlar konusundaki sorunları gündeme getirmeyi amaçladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Duyan akın akın koştu! Vatandaş zor alıyordu, pazarda tanesi 5 Euro’ya satılan meyveyi bedava dağıttı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz