1. Haberler
  2. Gündem
  3. E-Devlet Kullanıcılarına Yeni Ücret Uygulaması: Vergi Sorgulamaları Artık Ücretli

E-Devlet Kullanıcılarına Yeni Ücret Uygulaması: Vergi Sorgulamaları Artık Ücretli

featured
service

E-Devlet üzerinde sıkça kullanılan vergi levhası sorgulama, vergi kimlik numarası sorgulama, şahıs ve şirketlerin ödediği vergilerle ilgili sorgulamalar gibi işlemler, bu düzenlemeyle birlikte ücrete tabii tutulacak. Vergi levhası sorgulama 75 kuruş, vergi kimlik numarası sorgulama ise 25 kuruş olarak belirlendi. Ücretler, her işlemde tekrar alınacak ve kullanıcılar bu ücretleri dijital ortamda gerçekleştirdikleri her sorgulama için ödeyecek.

Hangi İşlemler Ücretli Olacak?

( = window. || []).push({});

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son dönemde yaptığı çalışmalarla bir dizi yeni vergi düzenlemesi hayata geçirdi. Bu kapsamda, E-Devlet üzerinden gerçekleştirilen vergiyle ilgili işlemler için kullanıcılar artık belirli bir ücret ödemek zorunda kalacak. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu yeni uygulama Eylül ayı itibariyle geçerli olacak ve her sorgulama için belirlenen ücret, kullanıcıların hesaplarına yansıtılacak.

Beyannamelerden de Ek Ücret Alınacak

Vergi beyannameleri için de yeni bir ücret uygulaması devreye giriyor. KDV ve muhtasar beyannameleri gibi her ay düzenli olarak beyan edilen vergilerden, maktu bir ücret talep edilecek. Buna ek olarak, geçici vergi, gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannameleri için de ek ücretler belirlendi. Örneğin, bilanço ekinden alınacak ücret 360,10 TL olarak belirlenmiş durumda.

“Vergi Borcu Yoktur” Belgesi Artık Ücretli

E-Devlet ve vergi dairelerinden alınan “Vergi Borcu Yoktur” belgesi de yeni düzenleme kapsamında ücretli hale geldi. Bu belgeyi almak isteyenler, her işlemde 5 TL ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bu yeni uygulama, vergi mükelleflerinin dijital hizmetlere erişim maliyetlerini artıracak gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
E-Devlet Kullanıcılarına Yeni Ücret Uygulaması: Vergi Sorgulamaları Artık Ücretli
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz