1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ebeveynler dikkat! Çocuğunuz cep telefonu kullanıyorsa göz rahatsızlığı ortaya çıkabilir

Ebeveynler dikkat! Çocuğunuz cep telefonu kullanıyorsa göz rahatsızlığı ortaya çıkabilir

featured
service

Uzman İsim Çocuklar İçin Uyardı

Evereklioğlu, çocukların cep telefonu ve tablet gibi cihazlara uzun süre maruz kalmasının göz sağlığını riske attığını belirtiyor. Özellikle küçük ekranlardaki içerikleri incelemek için gözlerin daha fazla hareket ettiğini ve bu nedenle kasılmaların meydana gelebileceğini ifade ediyor.

Çocukları teknolojiden tamamen uzak tutmanın zor olduğunu belirten Evereklioğlu, özellikle çocukların uzun süre oyun amaçlı telefon veya tablet kullanmalarının miyop hastalığının hızla ilerlemesine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Bununla birlikte, çocukların teknolojiyi tamamen reddetmesinin de psikolojik problemlere neden olabileceğini ifade ediyor.

Ne Gibi Çözümler Uygulanabilir?

Cep telefonlarının çocukların hayatında önemli bir rol oynadığı bu dönemde, ebeveynlerin bilinçli ve dengeli bir yaklaşım sergilemeleri gerekiyor. İşte uzmanların çocukların cep telefonu kullanımıyla ilgili dikkat çektikleri noktalar:

Uzmanlar, çocukların cep telefonu kullanımını belirli bir zaman dilimiyle sınırlamayı öneriyor. Aşırı telefon kullanımının çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığını olumsuz etkileyebileceği unutulmamalı.

Cep telefonlarının gece boyunca kullanımı, çocukların uyku düzenini bozabilir. Ekran ışığı uyku hormonu olan melatonin üretimini engelleyebilir. Bu nedenle çocuğun telefonunu yatmadan önce bırakması sağlanmalı. Çocukların telefon kullanırken erişebildiği içeriklerin kontrol edilmesi gerekiyor. Uygunsuz içeriklerin erişimini engellemek için güvenliği artırıcı önlemler alınmalı.

Uzmanlar, çocukların sosyal becerilerini geliştirebilmeleri için gerçek hayattaki etkileşimlere daha fazla vakit ayırmalarını öneriyor. Cep telefonlarıyla uzun saatler geçirmek yerine arkadaşlarıyla zaman geçirmeleri teşvik edilmeli. Cep telefonu kullanımının artması, çocukların fiziksel aktivitelerini azaltabilir. Dışarıda oyun oynamak, spor yapmak gibi fiziksel etkinliklere zaman ayrılmalı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ebeveynler dikkat! Çocuğunuz cep telefonu kullanıyorsa göz rahatsızlığı ortaya çıkabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz