1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ediz Ün’den Ulusal Süt Konseyi’ne tepki: Sabit fiyat kararı çiftçiyi yıkıma sürükleyecek

Ediz Ün’den Ulusal Süt Konseyi’ne tepki: Sabit fiyat kararı çiftçiyi yıkıma sürükleyecek

featured
service

Ün, Ulusal Süt Konseyi’nin 9 Ağustos 2024 tarihinde aldığı çiğ süt alım fiyatlarını sabit tutma kararının, mevcut ekonomik koşullar altında üreticiler için büyük bir hayal kırıklığına yol açtığını ifade etti. Bu kararın, çiftçilerin ekonomik zorluklarını artırarak, yanlış ekonomik politikaların bedelini doğrudan üreticilere ödettiğini belirtti. Ün, önergesinde, “Ulusal Süt Konseyi’nin bu kararı maliyetler dikkate alınarak mı yoksa Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın talimatıyla mı alınmıştır?” sorusunu yöneltti.

Milletvekili Ün, önergesinde uzun yıllardır yaşanan zorluklara dikkat çekerek, sabit fiyat uygulamasının uzun vadede herkes için olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti. Hayvan sayısındaki ve çiğ süt üretimindeki düşüşe vurgu yaparak, “Artan nüfusa rağmen süt üretimimizin düşmesi, ciddi bir toplum sağlığı sorununu işaret etmektedir. Bu, çocuklarımızın yeterli ve sağlıklı beslenemediği anlamına gelir” dedi.

Ediz Ün, yanlış ekonomik politikaların bedelinin çiftçilere ödetildiğini ifade etti. Ün, “Çiğ süt fiyatını artırmasak enflasyonu kontrol altına alabileceğimizi düşünüyorlar. Ancak bu fiyatlar, sadece hayvanların kesime gönderilmesine ve üretimin düşmesine neden olur. Sonuç olarak halk, süt ve süt ürünlerine çok daha yüksek fiyatlarla erişmek zorunda kalır” şeklinde konuştu.

Ün, Türkiye’de bir Tarım Bakanlığı tabelasının bulunduğunu ancak bu tabelanın Türk çiftçisinin üretimini desteklemek yerine yabancı çiftçilerden ithalat yapmak için çalıştığını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ediz Ün’den Ulusal Süt Konseyi’ne tepki: Sabit fiyat kararı çiftçiyi yıkıma sürükleyecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz