1. Haberler
  2. Gündem
  3. EFES-2024 Tatbikatı gece safhasında yerli ve milli silahların gücü gösterildi

EFES-2024 Tatbikatı gece safhasında yerli ve milli silahların gücü gösterildi

featured
service

EFES-2024 Tatbikatı, 45 ülkeden yaklaşık 11 bin personelin katılımıyla İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Tatbikatın gece safhası, seçkin gözlemci günü kapsamında düzenlendi ve bu etkinlik nefes kesen anlara sahne oldu.

Tatbikatın seçkin gözlemci günü, Milli Savunma Bakanı Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın yanı sıra dost ve müttefik ülkelerin savunma bakanları ve genelkurmay başkanlarının katılımıyla başladı. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi de etkinlikte hazır bulundu.

Tatbikatın gece faaliyetleri, bir senaryo çerçevesinde katılımcı ülkelerin özel kuvvet timlerinin denizden ve havadan sızma harekâtlarıyla başladı. Özel kuvvet unsurları, paraşütle belirlenen alanlara inerken, denizden sızma harekâtı yapan timler su altı engellerini ve sığ su mayınlarını temizledi.

Amfibi aldatma harekâtı ve amfibi keşif harekâtı kapsamında, gece görüş kabiliyetine sahip amfibi keşif bölüğü sahile yönelik keşif yaptı. Ardından, karartma uygulayarak sahile yaklaşan gemiler zırhlı araçlar ve personeli kıyıya çıkardı. Bu sırada, belirlenen hedefler ATAK helikopterlerinin ateşiyle tam isabetle vuruldu.

Tatbikat sırasında kullanılan yerli ve milli silah sistemleri büyük ilgi gördü. Cirit füzeleri, tanksavar füzeleri, ATAK helikopterleri ve KORKUT hava savunma sistemi hedefleri tam isabetle vurdu. Gece faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen hava hücum harekâtında, CH-47 Chinook helikopterleri özel kuvvet unsurlarını belirlenen bölgelere indirdi.

EFES-2024 Tatbikatı, önceki tatbikatlardan farklı olarak hibrit harekât ortamına ve meskûn mahal muharebelerine odaklandı. Özel Kuvvetler’in gece denizden ve havadan sızma harekâtları, baskınlar ve kritik personelin kurtarılması gibi yeni operasyonel yetenekler sergilendi. Tatbikat, yeni nesil Fırtına-2 ve Boran Obüsü, PARS OMTAS kuleli tekerlekli araç ve birçok ileri teknoloji ürünü silah sistemiyle desteklendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
EFES-2024 Tatbikatı gece safhasında yerli ve milli silahların gücü gösterildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz