1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ehliyet alım sürecine önemli düzenlemeler geldi! İşte detaylar…

Ehliyet alım sürecine önemli düzenlemeler geldi! İşte detaylar…

featured
service

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son düzenlemelerle, sürücü belgesi alma sürecinde önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Bu değişiklikler, sınavlarda usulsüzlük yapmaya çalışanları ciddi yaptırımlarla karşı karşıya bırakırken, eğitim süreçlerinde de bazı önemli düzenlemelere işaret ediyor.

Özellikle direksiyon eğitimleri için belirlenen yeni rotalar, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylandı. Engelli kursiyerler için de önemli bir adım atılarak, standartlara uygun araçlarla eğitim almaları sağlanacak.

Ehliyet sınavlarına yönelik ciddi cezalar getirildi. Artık sınavlara başkasının yerine giren veya girmeye teşebbüs edenler, 5 yıl boyunca sınavlara katılamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yeni yönetmeliklere göre, direksiyon eğitimi dersi sınavları, onaylı güzergahlarda yapılacak. Engelli kursiyerler de kendi araçlarıyla veya uygun araçlarla eğitim alabilecekler.

Kurum açma süreçlerinde yaşanan belge gecikmeleri için süre uzatımı getirildi. Belgelerin eksiklikleri için ise ek süre verilecek.

Kurslara kayıtta yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibrazı zorunlu hale getirildi. Bu adım, kayıt dışılığı önlemeyi amaçlıyor.

Sınav kayıtlarında sahteciliği engellemek için kursiyerlerin fotoğrafları çekilip sisteme aktarılacak, böylece kimlik doğrulaması sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ehliyet alım sürecine önemli düzenlemeler geldi! İşte detaylar…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz