1. Haberler
  2. Gündem
  3. El Chapo’nun Oğlu Suçlamaları Reddetti

El Chapo’nun Oğlu Suçlamaları Reddetti

featured
service

ABD’de müebbet hapis cezasına çarptırılan ünlü uyuşturucu baronu Joaquin “El Chapo” Guzman’ın oğlu Joaquin Guzman Lopez, ülkeye uyuşturucu sokmakla suçlanmasına yönelik iddiaları reddetti.

Lopez, Meksikalı uyuşturucu karteli Sinaloa’nın kurucularından biri olan “El Mayo” lakaplı Ismael Zambada Garcia ile birlikte Texas’ta gözaltına alındı. Illinois eyaletinin Chicago kentindeki federal mahkemede yapılan duruşmada, mahkeme giydiği turuncu elbisesiyle gelen Lopez’in kelepçe takılmadığı görüldü.

Mahkeme hakimi Sharon Johnson Coleman, yaklaşık 10 dakika süren duruşma sonrasında Lopez’in tutuklu yargılanmasına karar vererek, bir sonraki duruşma tarihini 30 Eylül olarak belirledi. Lopez’in, suçlu bulunması halinde ölüm cezasıyla karşılaşabileceği ifade ediliyor.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Joaquin Guzman Lopez’in 25 Temmuz’da gözaltına alındığını açıklamıştı. Lopez’in kardeşi Ovidio Guzman 2023’te Meksika tarafından ABD’ye iade edilmiş ve suçlamaları reddetmişti. Diğer kardeşleri Ivan ve Alfredo Guzman Salazar ise hala firar halinde olarak bilinmektedir.

„El Chapo“ olarak bilinen Joaquin Guzman, ABD’de görülen bir davada geçen yılünün Temmuz ayında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. 2001 ve 2015 yıllarında iki kez Meksika’dan kaçan Guzman, en son Ocak 2016’da yakalanmış ve Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
El Chapo’nun Oğlu Suçlamaları Reddetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz