1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elektrik sayaçlarını söktürecek karar! Büyük dönüşüm başlıyor, hayırlı olsun

Elektrik sayaçlarını söktürecek karar! Büyük dönüşüm başlıyor, hayırlı olsun

featured
service

MASS, modemler, merkezi haberleşme yazılımı, haberleşme protokolleri, veri yoğunlaştırıcılar ve bir kullanıcı mobil uygulaması içermekte. Bu sistem sayesinde, elektrik sayacı ile merkezi sistem arasında iki yönlü bir iletişim kurularak, elektrik tüketim verileri doğrulanıyor ve saklanıyor.

Elektrik dağıtım şirketleri, akıllı sayaçların kurulumu, işletilmesi ve bakımından sorumlu olup, bu süreçte mevcut sayaçların yeni akıllı sayaçlarla değiştirilmesi gerekiyor. Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ), 1 Haziran 2024’e kadar geçmiş verileri de içerecek şekilde bir mobil uygulama geliştirecek. Dağıtım şirketleri, bu uygulama için gerekli verileri sağlamak üzere 1 Temmuz 2024’e kadar altyapılarını hazırlamalı.

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), 1 Ocak 2025’e kadar Merkezi Haberleşme Yazılımı Teknik Şartnamesi’ni yayımlayacak. Dağıtım şirketleri, bu şartnameye uygun yazılımları 1 Nisan 2025’e kadar devreye alacak ve 1 Ağustos 2025’e kadar tüm sayaç verilerinin bu yazılımla entegrasyonunu tamamlayacak. Ayrıca, 1 Haziran 2025’ten itibaren tedarik edilecek tüm akıllı sayaçlar, modemler ve diğer bileşenler birlikte çalışabilirlik ilkesine uygun olacak şekilde tasarlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elektrik sayaçlarını söktürecek karar! Büyük dönüşüm başlıyor, hayırlı olsun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz