1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elif Çakır’a gözaltı Meclis gündeminde: Keyfi gözaltı işlemi yapan 5 polis hakkında işlem başlatıldı mı?

Elif Çakır’a gözaltı Meclis gündeminde: Keyfi gözaltı işlemi yapan 5 polis hakkında işlem başlatıldı mı?

featured
service

Elif Çakır’ın gözaltına alınmasına tepki yağıyor: Skandal büyüyor bakan sessizliğini koruyor

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Elif Çakır’ın yaşadığı bu olayın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması talebiyle 11 maddelik bir soru önergesi hazırladı. Yeneroğlu, bu olayın, ülkede hukuka aykırı gözaltı ve yakalama işlemlerinin sıradan hale geldiğini gösterdiğini belirterek, vatandaşların bu keyfi uygulamalardan mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Otele gelen polis ekipleri, Elif Çakır’a gözaltı gerekçesiyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi ve Çakır’ın yanlışlık olabileceği yönündeki itirazlarını dikkate almadı. İsim benzerliği bulunan “Elif Çakır I…” adlı başka bir kişinin aranmasına rağmen, polisler bu bilgiyi göz ardı etti. Üstelik TC kimlik numarası kontrolü yapılmadığı için Çakır’ın gözaltına alınma süreci devam etti.

Yeneroğlu’nun önergesinde, “Neden kimlik tespiti yapılmadı ve bu basit hatadan dolayı yanlış kişi gözaltına alındı?” sorusu da yer aldı. Yazarımız Elif Çakır, saatler sonra, hakkında yanlış işlem yapıldığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Ancak bu süreç boyunca yaşadığı kötü muamele, Çakır’ın tepkisine neden oldu.

Yeneroğlu’nun önergesinde, Elif Çakır’ın gözaltına alınma gerekçesi, sürecin neden yanlış işletildiği ve polisin görevini ihmal edip etmediği gibi konular detaylı bir şekilde soruldu. Özellikle yanlış gözaltı işlemlerinin önlenmesi için kolluk kuvvetlerine verilen eğitimlerin yeterliliği ve bu olayda yer alan 5 polis hakkında adli ve idari soruşturma başlatılıp başlatılmadığı da gündeme getirildi. Ayrıca, 2020-2024 yılları arasında kaç vatandaşın haksız yakalama ve gözaltı işlemiyle karşılaştığı da önergedeki dikkat çekici sorular arasında yer aldı.

İşte o 11 soru:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elif Çakır’a gözaltı Meclis gündeminde: Keyfi gözaltı işlemi yapan 5 polis hakkında işlem başlatıldı mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz