1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emekliler için yeni pilot uygulamalar! Artık o işlem de ücretsiz

Emekliler için yeni pilot uygulamalar! Artık o işlem de ücretsiz

featured
service

Emeklilere yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal aktivitelere kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunulacağını belirten Işıkhan, emekliler için bir iletişim platformu kurulacağını ve SGK’nın yeni hizmet modeli ile emeklilerin herhangi bir hizmet merkezine gitmeksizin telefonla erişebilecekleri emekli danışmanları görevlendireceklerini açıkladı.

Teknolojik çözümlerle emeklilerin hayatını kolaylaştıracaklarını belirten Işıkhan, online hizmetlerin genişletileceğini ve SGK İl Müdürlükleri’nde kurulan Emekli Hizmet Masası’nın emeklilere özel hizmetler sunacağını ifade etti.

Emekliler için çeşitli kamusal ve özel sektör anlaşmaları yaparak ekonomik ve sosyal destek sağlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Işıkhan, yeni kurulan emekliler.gov.tr internet sitesi üzerinden emeklilere yönelik faaliyetleri paylaşacaklarını duyurdu.

Ayrıca, emeklilerin yaz aylarında Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtları ücretsiz kullanabileceğini, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesislerini ücretsiz açacağını, kamuya ait misafirhanelerden, öğretmenevlerinden ve sosyal tesislerden yüzde 15 indirimle faydalanabileceklerini açıkladı.

PTTcell tarafından emeklilere özel bir paket oluşturulduğunu ve PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler sağlandığını, TCDD ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim uygulanacağını ifade etti.

Bakan Işıkhan, bu ve benzeri yenilikleri emeklilere ulaştırmak için çeşitli iletişim araçları ve platformlar kullanacaklarını, sağlıklı bir emeklilik dönemi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

SGK’nın yeni pilot uygulamaları ile kayıp, kaçak ve suistimal tespitinin yanı sıra, veri analizi ve risk odaklı denetimlerle sağlık geri ödeme süreçlerini iyileştirmeyi hedeflediğini, sahte sigortalılık ve işyeri takibine yönelik platform projelerini hayata geçirdiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliler için yeni pilot uygulamalar! Artık o işlem de ücretsiz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz