1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emekliler müjde! Şehirlerarası otobüslerde emekliye indirim geldi: Bayramda memlekete ucuza gideceksiniz

Emekliler müjde! Şehirlerarası otobüslerde emekliye indirim geldi: Bayramda memlekete ucuza gideceksiniz

featured
service

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için sevindirici haberleri duyurdu. 17 Mayıs’ta “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” programında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, emeklilere sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar birçok alanda yeni desteklerin hayata geçirileceğini belirtmişti.

Bakan Işıkhan, emeklilerin tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi %15 indirimli faydalanabileceğini açıkladı. Bu yeni düzenleme, emeklilerin konaklama ihtiyaçlarını daha ekonomik bir şekilde karşılamalarını sağlayacak.

Emeklilere özel indirimler konaklama ile sınırlı kalmıyor. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte şehirlerarası otobüslerde emekli yolculara %20 indirim uygulanacak. Bu yeni düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacağı belirtildi.

Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler, emekli olduğunu belgeleyen yolculara, Ulaştırma Bakanlığı’na bildirilen tarife üzerinden %20 indirim yapmak zorunda kalacak. Ayrıca bu hükme uymayan taşıma şirketlerine her bir ihlal için 5 uyarı verileceği de belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliler müjde! Şehirlerarası otobüslerde emekliye indirim geldi: Bayramda memlekete ucuza gideceksiniz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz