1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emeklilere 2500 TL Zam Farkı Ödemesi Tarihleri Açıklandı

Emeklilere 2500 TL Zam Farkı Ödemesi Tarihleri Açıklandı

featured
service

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Emekli maaş farkları ve ödeme tarihleri hakkında merak edilen tüm bilgiler haberimizde.

Emekli maaşlarına yapılan 2 bin 500 TL zam, 7 Ağustos itibarıyla hesaplara yatacak. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında emekli, malul, dul ve yetim aylığı alanların maaş farkları, aylık aldıkları banka veya PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak.

Yeni düzenlemeyle, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan emekli vatandaşların, aynı iş yerinde çalışmaya devam etmeleri halinde işverenlere sağlanan 5 puanlık sosyal güvenlik destek primi kesilecek. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranları yüzde 2,25 olarak belirlenirken, oranı indirme veya yükseltme yetkisi Cumhurbaşkanına verildi.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ödeme günleri, emeklilik tahsis numarasının son iki hanesine göre belirleniyor. SSK’lı emekliler her ayın 17-26’sı arasında, Bağ-Kur’lular ise her ayın 25-28’i arasında maaşlarını alıyor.

Toplam 2 milyon 441 bin 795 emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan kişinin maaş farkları, aylık aldıkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilecek. Aylıklarını her ay alanlar temmuz ayı farkını alacak, üçer aylıklar halinde alanlar ise dönemlerine göre farklı tutarlarda fark alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere 2500 TL Zam Farkı Ödemesi Tarihleri Açıklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz