1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emeklilikte vakit geçirmek için yaptı, talep yağdı! Oteller kapışarak alıyor, Türkiye’de tadı az biliniyor

Emeklilikte vakit geçirmek için yaptı, talep yağdı! Oteller kapışarak alıyor, Türkiye’de tadı az biliniyor

featured
service

Topaktaş Mahallesi’nde arazi alan Aydoğdu, orada koyun, tavuk gibi hayvanları beslemeye başladı. Hayvancılıkla ilgilendikçe talep olmasına rağmen az yetiştirilen kaza merakı artan Aydoğdu, çiftliğini genişleterek açık alanda serbest kaz üretmeye başladı.

2022 yılına kadar üretimine devam eden Aydoğdu, tüm emeklerine rağmen hem Kovit-19 süreci hem de sıcak havalardan dolayı istediği verimi alamayınca kaz üretmekten vazgeçti. Ancak üretim alanını bozmayı istemeyen Aydoğdu, sonrasında Pekin ördeği yetiştirerek şansını denemeye karar verdi. Bunun için araştırmalara başlayan Aydoğdu, 90 dönümlük çiftliğine Fransa’dan 3.500 damızlık Pekin ördeği getirdi.

Aydoğdu, Pekin ördeği yetiştiriciliği ile çiftliğinde yumurta imalatından donmuş ve taze olarak rafta et seviyesine kadar üretim yapılmasına imkan sağlayan yılda 200.000 kapasitesi olan 20.000 metrekare kapalı alana sahip entegre tesis kurdu.

Tesisinde üretimine devam eden Aydoğdu, yaklaşık 55 günlük süreçte yetişkinliğe erişen hayvanların etini otellere ve direkt satış kanalları ile piyasaya sürüyor.

Kaz üretiminden istediği verimi alamayınca ülkemizdeki ördek eti eksikliğini gözlemlediğini söyleyen Ethem Aydoğdu, bunun doğrultusunda yetiştiricilik yapma kararı aldığını söyledi.

adanada-kaz-uretimi-yapan-ethem-aydogdu-3.jpg

Fransa’da yıl boyunca kişi başı 3-6 kg, Türkiye’de de genellikle turistler tarafından olacak şekilde 14 gr kaz eti tüketildiğini söyleyen Aydoğdu, şu ifadelere yer verdi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilikte vakit geçirmek için yaptı, talep yağdı! Oteller kapışarak alıyor, Türkiye’de tadı az biliniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz