1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emekliye kara haberi duyurdu: 12 bin TL’yi çok buldular, 1 milyon emeklinin eli boş kalacak

Emekliye kara haberi duyurdu: 12 bin TL’yi çok buldular, 1 milyon emeklinin eli boş kalacak

featured
service

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli maaşı için hükümetin 12.000 TL’yi bile fazla bulduğunu ifade etti. Kulislerde konuşulanlara göre, bu rakamın bile çok olduğu ve daha düşük bir maaş artışı olabileceği dile getiriliyor.

Milyonlarca emekli, 16 Temmuz Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı’nı bekliyor. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1.8 milyon emekli ile ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak ve nihai karar burada verilecek. Zam oranı ve kapsamı, bu toplantının ardından netleşecek.

En düşük emekli maaşını artırmaya yönelik çalışmanın detayları merakla bekleniyor. Zam miktarı ne kadar olacak, kök aylık mı artacak, hazine desteği mi devam edecek? Tüm bu sorular, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nihai kararının ardından yanıt bulacak. Zammın, zamdan yararlanamayan 1.8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Emekliye seyyanen zammın rakamını canlı yayında açıkladı - Nokta Gazetesi

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, ekonomi yönetiminin 12.000 TL’yi bile fazla bulduğunu belirtti. “Almış olduğumuz kulis bilgisine gör, ekonomi yönetimi ısrarla 12.000 TL’yi bile çok görüyor. Şu anda 12.000 TL bile kesinleşmiş değil. Ekonomi yönetimi ısrarla en fazla 11.500 olsun diyor. O da telaffuz ediliyor” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliye kara haberi duyurdu: 12 bin TL’yi çok buldular, 1 milyon emeklinin eli boş kalacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz