En düşük emekli maaşı alanlara bölgesel yardım! Emeklilerin geçim sıkıntısı için yeni formüller aranıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyet’te yer alan habere göre, bölgesel desteğin kriterleri netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre çalışma kapsamında en düşük emekli maaşı alana destek olunacak. Yani hane geliri 10 bin TL olanlara destek verilecek. Emeklilere nakdi olarak yakıt, doğalgaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması da değerlendiriliyor. Verilecek destekte kriter bölgelerin ihtiyaçları olacak.

AK Partili kaynaklar, çalışmada büyükşehirlerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde de çalışıldığı ifade edildi. Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması kapsamında bütçenin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor.

Düzenlemeden yararlanacak emeklilerin emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması kirada oturması ve 10 bin TL’nin üzerinde kazancının olmaması aranacak. Henüz çalışmada sona gelinmedi. Kriterler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından Bakanlar Toplantısı’na sunulacak. Yasal düzenlemenin TBMM’ye gelmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
En düşük emekli maaşı alanlara bölgesel yardım! Emeklilerin geçim sıkıntısı için yeni formüller aranıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz