1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan açıkladı bugün borç bildirimleri gitti: ‘Öyle 25 kuruşa simit yok’ demişti

Erdoğan açıkladı bugün borç bildirimleri gitti: ‘Öyle 25 kuruşa simit yok’ demişti

featured
service

Erdoğan Maliye’nin CHP’li belediyelerin borçlarını tahsile başlayacağını duyurdu: Öyle 25 kuruşa simit yok

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada SGK’nın ana gelir kaynağının sigorta primleri olduğunu ifade etti. Işıkhan, “Harcama ve ödemelerin yapılabilmesi, SGK’nin ana gelir kaynağı olan sigorta primlerinin düzenli ve eksiksiz toplanmasına bağlıdır” dedi. Işıkhan, belediyelerin borçlarını ödememesi durumunda, SGK’nin finansal dengesinin olumsuz etkileneceğini de dile getirdi.

Bakan Işıkhan, belediyelerin prim borçlarına ilişkin uyarıların ve çağrıların sadece söylemde kalmadığını belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinden önce, SGK’ya prim borçları biriken belediyelere çağrıda bulunduklarını hatırlatan Işıkhan, bu çağrıların ardından tüm borçlu belediyelere, parti farkı gözetmeksizin borç bildirimleri gönderildiğini ifade etti.

Işıkhan, “Açıklamalarımızı sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Ancak, birçok belediyenin hala harekete geçmemiş olmasının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis’teki Grup Toplantısı’nda CHP’li belediyelerin SGK borcunu ödemediğini iddia etti.

Erdoğan, “Buradan sayın Genel Başkan Özgür Özel’e seslenmek istiyorum, Dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini daha büyük vaatlerde bulunarak veremezsiniz. Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarınıza söyleyin; bedavaya verecekleri hizmetlere yaptıkları zamları düşürsünler. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ayrıca belediyelerin borçlarına ilişkin, “Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Bakanlığımız bu tahsili yerinde yapacaktır” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan açıkladı bugün borç bildirimleri gitti: ‘Öyle 25 kuruşa simit yok’ demişti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz