1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan belediye başkanlarıyla “Strateji Kampı”na giriyor

Erdoğan belediye başkanlarıyla “Strateji Kampı”na giriyor

featured
service

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun aktardığına göre, kampın odak noktasında genç seçmenlerin partiden uzaklaşma sebepleri büyük bir yer tutuyor. Ekonomik sıkıntılar, emeklilerin geçim problemleri gibi konuların yanı sıra, gençlerin siyasi tercihlerinde özgürlüklerine büyük önem vermesi ve AK Parti’nin bu konudaki politikalarının gençler tarafından yeterince özgür bulunmaması eleştirileri öne çıkıyor. Gençlerin, özellikle AKP’nin iktidara geldiği ilk yıllarda doğanların, partinin politikalarını ve Türkiye’nin diğer partiler tarafından nasıl yönetildiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları, ve bu yüzden de muhalefet partilerinin gençler üzerindeki etkili propaganda çalışmalarına daha açık oldukları belirtiliyor.

Kampta ayrıca, gençlerin AK Parti’ye karşı sergilediği protest tavır ve “özgürlüğüme kimse dokunmasın” algısı üzerinden partinin nasıl bir iletişim stratejisi geliştirebileceği üzerinde durulacak. Belediye başkanları, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında gençlerle yaptıkları sohbetlerde, partinin siyasal İslam çizgisinde oluşu ve gençlerin özgürlüklerini kısıtlayacağı yönünde endişeler duyduklarını rapor edecekler.

Toplantının bir diğer önemli noktası, CHP’li belediyelerin gençler arasında popüler olmasının sebeplerinin deşifre edilmesi olacak. CHP’li belediyelerin kültür sanat aktiviteleriyle gündeme gelmesi ve gençler tarafından “özgür ve eğlenceli” olarak algılanması, AK Parti’nin gençlere yönelik politikalarında değişiklik yapılmasını gerektirebilir. AK Parti’nin daha ataerkil ve geleneklere bağlı olarak görülmesinin gençler arasında nasıl bir tepki yarattığı ve bu algının nasıl yönetileceği kampın kritik konularından biri olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan belediye başkanlarıyla “Strateji Kampı”na giriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz