1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan, Kavala ve Demirtaş sorusuna çok kızdı: Başını sallama, ben dimdik duruyorum

Erdoğan, Kavala ve Demirtaş sorusuna çok kızdı: Başını sallama, ben dimdik duruyorum

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Pais muhabiri bir basın mensubunun Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş ile ilgili soru sormasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Bir basın mensubunun teröristleri savunması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama, ben sallamıyorum. Bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum. Her zaman için, bu Osman Kavala olur, Selahattin Demirtaş olur, kim olursa olsun, yasalar ne diyorsa, yasaların dediğini biz yerine getiririz.” ifadelerini kullandı.

Osman Kavala-Selahattin Demirtaş

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“İspanya’nın Filistin’i tanıma kararı çok mühimdir. İspanya’nın bu tutumunun henüz Filistin’i tanımamış diğer ülkelere örnek teşkil etmesi samimi temennimdir. İki ülke olarak İsrail-Filistin ihtilafının çözümü yolunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Adil ve kalıcı barışı sağlayacak, akan kanı durduracak, Gazze dahil Filistin topraklarına ve bölgemize huzuru getirecek her planı olumlu değerlendiririz. Önemli olan samimi ve barış odaklı ele alınması. Ateşkes kararı kağıtta kalmasın. En baştan beri ‘Gazze’de akan kan dursun’ dedik.

Pazartesi alınan kararın uygulanmasını takip edeceğiz. Başta ABD olmak üzere Güvenlik Konseyi üyelerinin bu kararın arkasında durup hemen ateşkesi sağlamak için İsrail’e gerekli baskıyı yapmalıdır. Temennimiz, İsrail’in artık bu saldırılardan vazgeçmesi, bölgeye kalıcı barışı getirecek bir zemine gelmesidir. Gelişmeleri yakından izliyoruz.

Şu anda maalesef dünyanın kaderi 5 ülkenin elinde. Bu 5 ülkeden bir tanesi hayır dediği zaman mesele bitiyor. Son olayda bu 5 ülkeden bir tanesi devamlı İsrail’in yanında yer alıyor. Orada 40 bin, 100 bin, 200 bin kişi, çocuklar, kadınlar ölmüş hiç umrunda değil. Bir Sanchez tek başına çıkıp bayrağı açıyor. Arkasından 2 batı ülkesi daha bunu yapıyor. Bunu bizim yaygınlaştırmamız lazım. Bu adımı hep beraber atmamız gerekiyor. İsrail acımasız bir şekilde katliamlarına devam ediyor. Devam ederken özellikle de Amerika’nın duruşu bizleri ciddi manada üzmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan, Kavala ve Demirtaş sorusuna çok kızdı: Başını sallama, ben dimdik duruyorum
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz