1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ye gidiyor! İşte ziyaret öncesi açıklamaları…

Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ye gidiyor! İşte ziyaret öncesi açıklamaları…

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü için ABD’ye giderken, zirvede üye ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirme ve savunma stratejilerini tartışma niyetinde. Özellikle terör tehditlerine karşı ortak bir yaklaşım arayışıyla ön plana çıkacak olan Erdoğan, Türkiye’nin bölgesel liderlik rolünü ve KKTC’nin statüsünü vurgulayacak.

Erdoğan, NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilecek zirvenin önemine vurgu yaparak, milli güvenlik hassasiyetlerini gözeten ittifak için somut adımların atılmasını beklediklerini dile getirdi. Özellikle savunma sanayindeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, artan terör tehditlerine karşı da dikkat çekeceklerini ifade etti.

Türkiye’nin NATO içindeki önemine değinen Erdoğan, ülkenin NATO misyonlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 ülkeden biri olduğunu belirtti. Türkiye’nin NATO’nun bel kemiği ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Erdoğan, uluslararası arenada Türkiye’nin etkin bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Erdoğan, ikili görüşmelerde Ukrayna’daki durumu da ele alacaklarını ve NATO’nun savaşın tarafı haline gelmesine karşı duruşlarının devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Gazze’deki insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası camiayı harekete geçirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

KKTC’nin Türkiye için önemine değinen Erdoğan, Türk devletlerinin tam üyesi olarak KKTC’yi gördüklerini ve bu konuda adımlar atacaklarını ifade etti. Azerbaycan’ın da benzer bir yaklaşım içinde olduğunu belirten Erdoğan, Türk devletleriyle olan ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.

Erdoğan, ABD ziyareti sırasında İsrail-Filistin gerilimi konusunda da beklentilerini dile getireceklerini söyledi. Türkiye’nin bu konuda uluslararası camiayı harekete geçirmeye çalışacağını belirten Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki politikalarını sert bir dille eleştireceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan, NATO zirvesi için ABD’ye gidiyor! İşte ziyaret öncesi açıklamaları…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz