Erdoğan ve Putin, Astana’da Şanghay İşbirliği Zirvesi’nde buluştu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Astana’daki buluşmada, Erdoğan ve Putin uzun zamandır yüz yüze gelmemiş olsalar da, telefon diplomasisiyle sürekli iletişim halinde olduklarını belirttiler. Görüşme, özellikle enerji sektöründe atılacak adımlar ve turizmdeki iş birliği potansiyeli üzerinde yoğunlaştı.

Erdoğan, görüşmenin basına açık bölümünde, Sinop Nükleer Enerji Santrali projesi ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve bu alanda ciddi adımlar atacaklarını vurguladı. Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için Rusya ile iş birliğini derinleştirmeyi planladıklarını belirtti.

Erdoğan, BOTAŞ ve GAZPROM arasındaki ilişkilerin samimi bir atmosferde devam ettiğini ve 55 milyar dolarlık ticaret hacminin ötesine geçerek 100 milyar dolarlık bir hedef belirlediklerini dile getirdi. Türkiye’nin enerji güvenliğini sağlamak adına önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Turizm alanında da iş birliğini önemseyen Erdoğan, Rus turistlerin Türkiye’yi tercih etmelerinin ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye’nin misafirperverliğinin devam edeceğini vurgulayarak, Rus turistlerin memnuniyetini sağlamak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Erdoğan, görüşmenin sonunda Putin’i en kısa zamanda Türkiye’ye davet ettiğini de sözlerine ekledi. İki lider arasındaki bu yakın iş birliği ve samimi ilişkilerin gelecekteki ortak projeler için de güçlü bir temel oluşturduğuna dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan ve Putin, Astana’da Şanghay İşbirliği Zirvesi’nde buluştu!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz