1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan Esad’la görüşmeye ilişkin: “Biz davetimizi yapacağız”

Erdoğan’dan Esad’la görüşmeye ilişkin: “Biz davetimizi yapacağız”

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme konusunda, “Biz davetimizi yapacağız, bu davetle Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir” dedi. Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerinin geçmişte dostane olduğunu hatırlatarak, bu dostluğu yeniden tesis etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Erdoğan, son dönemde yaşanan provokatif olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Muhakkak ortada bir mikser var. Yani bu tür olaylarda bir siyasi mikserin olmaması mümkün değil. Onlar ne kadar bu işi karıştırmaya gayret ederlerse etsinler, biz güçlü bir devlet olarak bunlara gereken tokadı anında attık. Bundan sonra da atmaya devam ederiz. Türkiye’nin gücü sayesinde nasıl ki PKK’yı, PYD’yi, KCK’yı, FETÖ’yü çökerttiysek, aynı şekilde bunları da çökertiriz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Gazze’de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak, “Gazze konusunda iki üç gündür ciddi manada olumlu bazı gelişmeler var. MOSSAD’ın başındaki şahsın Doha’da Hamas yetkilileriyle yaptığı görüşmeler söz konusu. Görüşmelerde daimi ateşkesi öngören bazı olumlu adımlar atıldı. Ama bütün mesele Netanyahu’nun tavırları. İsrail bu caniliği, bu vahşeti daha fazla sürdürmemeli” dedi. Erdoğan, uluslararası toplumun İsrail’e yönelik baskılarını artırması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, İran’da Türk kökenli Mesut Pezeşkiyan’ın seçimleri kazanmasına ilişkin, “Mesut Pezeşkiyan aslında Azeri kökenli bir Türk. Tebriz’de Türkçe konuşuyor, Kürt bölgelerine gittiğinde Kürtçe konuşabiliyor. Farça’ya da gayet hakim. Kendisiyle irtibat kurup tebrik edeceğim. Bundan sonraki süreçte Türkiye-İran ilişkileri inşallah daha iyi olacaktır” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin İran ile tarihî ve kültürel bağlarının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere’de yaşanan seçim süreci hakkında, “Şu ana kadar uyguladıkları politikalar ve İngiltere’nin ekonomik alanda yaşadığı sıkıntılar Rishi Sunak’ın bana göre en önemli kayıp sebebi olmuştur. İşçi Partisi lideri Keir Starmer’ı henüz tebrik için arayamadım. Avrupa Birliği’nden ayrılmış bir ülke olarak tekrar katılmayı düşünmediklerini söylüyor. Yapacağımız görüşmede ‘Bundan sonra Türkiye-İngiltere ilişkilerini nereye vardırırız?’ bunları da konuşacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan Esad’la görüşmeye ilişkin: “Biz davetimizi yapacağız”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz