1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan ihracatçılara: Döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 30’a indirdik

Erdoğan’dan ihracatçılara: Döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 30’a indirdik

featured
service

İhracatçılara “Size müjdeli bir haber vermek istiyorum.” sözleriyle seslenen Erdoğan, “Bugün sizlere müjdeli bir haber vermek istiyorum. ihracatçılarımız için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdik.” dedi. Yeni düzenleme pazartesiden itibaren geçerli olacak.

Konuşmasının sonunda Erdoğan, Türkiye ekonomisinin çok farklı bir lige yükseleceğini belirterek, “Gelişmiş ülkeler dahil tüm dünyayı olumsuz etkileyen belirsizliklerden kurtulduğumuzda bu yeni dönemin başaktörü inşallah Türkiye olacaktır. Bundan en küçük bir şüphe duymamanızı sizlerden özellikle bekliyorum. Sizlerden programa güvenmenizi istiyorum.” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Anlaşmalarla, forumlarla, fuarlarla ve etkinliklerle ülkemiz ile dünyanın geri kalanı arasında ticari köprüler kurduk. Türkiye’yi yıllık sadece 36 milyar dolar ihracat yapan bir ülkeden bugünkü seviyelere sizlerle beraber getirdik.

9439274.jpg

2002’de bir haftada yaptığımız ihracatı artık bir günde gerçekleştiriyoruz. İhracat yapmayan ilimiz kalmadı. 2023 yılında 48 ilimizde ilk bin ihracatçı firma arasına girebilecek ölçüde ihracat yapan firmamız bulunuyor. Salon siyasetçileri bunları bilmiyor olabilir, Fildişi Kulelerinde ahkam kesenler bunları anlamıyor olabilir.

İhracatçımızın, sanayicimizin, yerli ve yabancı yatırımcımızın, üreticimizin ulaşamadığı hiçbir bürokrat, hiçbir siyasetçi olamaz. Olmamalıdır. Halkımızla, iş dünyasıyla, reel sektörle arasına mesafe koyanlarla kimse kusura bakmasın biz de aramıza mesafe koymaktan çekinmeyiz.

Türkiye’nin dış ticarette yazdığı başarı hikayesini yalnızca biz değil, rakamlar da ok net biçimde söylüyor. Rusya-Ukrayna Savaşı’na ve 6 Şubat depremlerine rağmen hamdolsun 2023 senesinde ihracatta güzel bir yıl geçirdik.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan ihracatçılara: Döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 30’a indirdik
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz