1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan ‘Kobani Davası’ açıklaması: 6-8 Ekim hadisesi terör kalkışmasıdır

Erdoğan’dan ‘Kobani Davası’ açıklaması: 6-8 Ekim hadisesi terör kalkışmasıdır

featured
service

Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonuçlanan Kobani Davası ile ilgili olarak ilk yorumu kura töreninde gerçekleştirdi. Konuyla ilgili olarak Erdoğan, “37 insanımızın öldürüldüğü 6-8 Ekim hadisesi asla bir protesto gösterisi değil, terör kalkışmasıdır. Bu isyan sebebiyle 37 insanımız şehir eşkıyaları tarafından katledilmiştir” dedi.

Kobani Davası’nda sanıklara ceza yağdı

Erdoğan’ın, Kobani Davası’nda 6-8 Ekim olaylarından hiç kimsenin ceza almaması, farklı sebepler nedeniyle cezaların verilmesine rağmen, bu şekilde yorumlaması dikkat çekti.

Bununla birlikte Erdoğan’ın diğer bir gündem konusu ise bugün hayatını geçirdiği helikopter kazası sebebiyle kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu. Reisi’nin barış çabalarına şahit olduğunu söyleyen Erdoğan, “İran’ın yanındayız” mesajı verdi.

Düşen helikopterin enkazına ulaşıldı: İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cümlelerinden satırbaşları şöyle:

“Yasama ve yargı organlarımızın saygı değer temsilcileri, değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne milletin evine hoş geldiniz.

Bugün komşu ve kardeş ülke İran’dan üzüntülü bir haber aldık. Merhum Reisi’ye ve kazada hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ile diğer yetkililere Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız. Verdiği çabalara bizzat şahitlik ettik. Kendilerini şükran ve minnetle yad ediyorum.

Tüm imkanlarımızla kazadan sonra arama kurtarma çalışmalarına destek verdik. İranlı kardeşlerimize yardımcı olmak için hemen yola çıkıldı. Vefat edenlerin naaşlarına ulaşıldıktan sonra geri dönüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan ‘Kobani Davası’ açıklaması: 6-8 Ekim hadisesi terör kalkışmasıdır
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz