1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan Ortak Tavır Çağrısı: ‘İsrail’in Devlet Terörü Durdurulmalı’

Erdoğan’dan Ortak Tavır Çağrısı: ‘İsrail’in Devlet Terörü Durdurulmalı’

featured
service

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bugün çok büyük bir bahtiyarlık yaşıyorum. Namazgah Camii’nde aynı anda 8 bin kişi ibadet edebilecek. Bu cami kardeşliğimizin bir nişanesi olacak.

Sıkı kardeşlik hukukuyla bağlı olduğumuz Arnavutluk ile sosyal ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesi önceliğimizdir. İki millet birbirlerini her vesileyle desteklemiştir, derdine ve sevincine ortak olmuştur. Ülkelerimizdeki deprem felaketlerinde Türk ve Arnavut halklarının gösterdiği dayanışma uluslararası camiaya örnek teşkil etmiştir. İnşallah bundan sonra da devletimiz de kurumlarımız da sivil toplum kuruluşlarımız da Arnavutluk’un yanında yer almaya devam edeceğiz.

İslam düşüncesinde hayatın kalbinde şehrin merkezinde medeniyetin temelinde camii vardır. Camiler kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi toplumu yücelten değerlerin yaşatıldığı mabetlerdir. Camiler sadece ibadet mekanları değil, ezanlarıyla bütün insanları tevhide, kulluğa ve Allah’a çağıran hakikat merkezleridir. Yüce dinimiz biz Müslümanlara camiler inşa etmeyi ve camilerimize sahip çıkmayı bir görev olarak yüklüyor. Bugün camiler inşa ettiğimiz gibi bu camilerin temsil ettiği değerleri yaşamak ve yaşatmak için de hep birlikte gayret göstermekteyiz. Barış dini İslamın yüce değerlerinden kopmamalı, kutsal değerlerimizi şahsi emelleri için istismar eden çıkar gruplarına meydanı boş bırakmamalıyız.

Gazze’de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında İsrail’in uyguladığı soykırım bir yılı geride bıraktı. 50 bin masum Filistinli kardeşimiz şehit edildi. 100 bini aşkın kardeşimiz yaralandı. Camiler, kiliseler, hastaneler, okullar, üniversiteler ve pazar yerleri bombalandı. İsrail yönetimi Filistin’de çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden saldırılarına devam ediyor. Şimdi de İsrail yönetimi katliam politikasını Lübnan’a taşıdı. İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani bir zorunluluktur. Netanyahu yönetimi son olarak Lübnan’a da saldırmak suretiyle bölgede barış sağlanması gibi bir niyeti olmadığını tekrar göstermiştir. Bu kutsal mekandan bir kez daha Müslümanlar başta olmak üzere vicdan sahibi tüm dünyaya İsrail saldırganlığına karşı ortak tavır almaları çağrısında bulunuyorum.”

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan Ortak Tavır Çağrısı: ‘İsrail’in Devlet Terörü Durdurulmalı’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz