1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’ın Katıldığı Muhtarlar Buluşmasında ‘Sakıncalı Davetli’ Krizi: Önce Gelmeye Zorladılar Sonra Salona Almadılar

Erdoğan’ın Katıldığı Muhtarlar Buluşmasında ‘Sakıncalı Davetli’ Krizi: Önce Gelmeye Zorladılar Sonra Salona Almadılar

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarla 53’üncü buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi. Şişli’de lüks bir otelde yapılan Muhtar Buluşması programında ise davetli krizi yaşandı. Buna göre bazı muhtarlar davetleri son anda iptal edilerek programın dışında bırakıldı. Buna göre 10’a yakın mahalle muhtarı salona alınmadı.

Davetiyesi son anda iptal edilen Kadıköy Koşuyolu Mahallesi Muhtarı Eylem Bilir Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulundu. Bilir süreci şöyle anlattı: “Beni birisi aradı, daha önce tanışıklığım yok. Önce davetten bahsetti. Gelemeyecek olanlar için rapor alınması gerektiğini dahi söylediler. Sonra da arayıp ‘yer yok’ diyerek davetin iptal olduğunu söylediler. Kaç tane muhtar olduğunu, tutulan salonun kaç kişilik olduğunu biliyorlardır diye düşünüyorum. Bizi muhalif buldular, sakıncalı buldular herhalde.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat da durumu sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. Karabat paylaşımında “Küçükçekmece Kaymakamlığı da toplantıya katılımın zorunlu olduğunu, yoklama alınacağını, kaç muhtarın katılacağını vs. defalarca muhtarlara bildiriyor. Toplantıya saatler kala kaymakamlık, “sayı azaltma” bahanesiyle bazı muhtarları “sakıncalı” görerek toplantıya katılmalarını engelliyor. Küçükçekmece’de engellenen muhtarlarımız, en kalabalık mahallelerin muhtarları. Ayrıca İstanbul’da engellenen 5 muhtardan 4’ünün kadın olması da başka bir ayırımcılık. Aldığımız bilgiye göre sadece Küçükçekmece değil İstanbul’un pek çok ilçesinden başka muhtarlarımızın da katılımı çeşitli gerekçelerle engellenmiştir. Lafa gelince ‘milli irade’ diyenler binlerce kişinin temsilcisi muhtarlarımız arasında bile ayırımcılık yapmaktan geri durmuyor” ifadelerini kullandı.

Daveti iptal edilenler arasında Avcılar Tahtakale Mahallesi Muhtarı İnci Açık Şenel, Küçükçekmece Atakent Mahallesi Muhtarı Özge Erdoğan, Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Muhtarı Filiz Özdemir, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Muhtarı Hıdır Örs, Sultangazi Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan, Kadıköy Koşuyolu Mahallesi Muhtarı Eylem Bilir ve Fatih Hoca Gıyasettin Mahallesi Muhtarı Musa Çalıhan yer aldı.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’ın Katıldığı Muhtarlar Buluşmasında ‘Sakıncalı Davetli’ Krizi: Önce Gelmeye Zorladılar Sonra Salona Almadılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz