Erdoğan’ın temmuz diplomasisi: Üç ülke, üç zirve, yoğun gündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Astana’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşmesi de planlanıyor. Bu görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Rusya-Ukrayna savaşı, Karadeniz tahıl girişimi ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatının durumu yer alacak. Ayrıca Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG-PYD’nin sözde seçim girişimleri de konuşulacak konular arasında.

Erdoğan, Astana’daki temaslarının ardından Azerbaycan’a geçecek. 6 Temmuz’da Şuşa’da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, burada Hazar gazının Türkiye üzerinden Batı’ya taşınması ve Türk devletleri arasındaki ticari faaliyetlerin artırılması gibi konuları ele alacak. Ayrıca, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreci de zirvede önemli bir gündem maddesi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayındaki en önemli ziyareti ise Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) olacak. Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihlerinde Washington’da düzenlenecek NATO liderler zirvesine katılacak. Zirvede, Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları gibi sıcak gündem maddeleri ele alınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’ın temmuz diplomasisi: Üç ülke, üç zirve, yoğun gündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz