1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan KGAÖ Eleştirisi

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan KGAÖ Eleştirisi

service

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Uluslararası Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün (KGAÖ) ülkesinin güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu ortaya koydu.

Paşinyan, Erivan’da düzenlenen “Dünya Ermenileri Zirvesi” kapsamındaki güvenlik stratejileri sunumunda, KGAÖ’nün Ermenistan’a karşı güvenlik yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirtti. Bu durumun, Ermenistan için “dönüşü olmayan nokta”ya yakın bir durum yarattığını ifade etti.

Ermenistan’ın çevre ülkeleriyle ilişkileri üzerine de açıklamalarda bulunan Paşinyan, “Ermenistan Cumhuriyeti olarak, bölgedeki tüm ülkelerin toprak bütünlüğünü tanıdığımızı ve hiç kimseye toprak talep etmediğimizi tekrar ediyorum” dedi.

Azerbaycan ile olan sorunların da müzakereler yoluyla çözülebileceğini savunan Paşinyan, birlikte imzalanan sınır belirleme komisyonlarının bu süreçte önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Paşinyan, Ermenistan’ın güvenlik vizyonunda iki farklı anlayışın bulunduğunu ve kendilerinin “Gerçek Ermenistan”ı seçtiklerini belirtti. Bu kavramla, vatandaşların refahını artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ermenistan Başbakanı Paşinyan’dan KGAÖ Eleştirisi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz